Paul Lievens

Analoge en digitale fotografie, Super8, Video! Het passeerde allemaal de revue. Niks à fond. Achteraf beschouwd spijtig, toch? Reden: professioneel veel te druk bezig en dus bleef hobbymatig alles op een laag pitje. Of beter, bleef alles onafgewerkt liggen.

Maar elk einde staat garant voor een nieuw begin! Toen ik met brugpensioen ging was het eerste wat ik deed een goeie camera kopen en een inschrijving regelen voor een tweejaarse cursus Photoshop. Van zodra dit afgewerkt was kon ik aan avondonderwijs ‘fotografie’ beginnen. Een getuigschrift van ‘betere amateurfotograaf’ zag ik wel zitten. Je kan jezelf bezwaarlijk ‘fotograaf’ noemen als je avondonderwijs volgt. Vandaar mijn uitdrukking ‘betere amateurfotograaf’!

Daarna volgden nog tal van niche-opleidingen: macro, Lightroom, flitsfotografie, stacking, lange sluitertijden, vintage lenzen, en ten slotte opnieuw Photoshop om de nieuwigheden bij te benen.

Ik had dus een gans spectrum gefotografeerd, maar toch bleef er steeds een voorkeur gaan naar natuur. Dus vandaag fotografeer ik meer ‘natuur’ dan om-het-even-wat! En het bevalt me wel!

Voor mij was Pangea dan ook een logische stap, omdat ik mij altijd thuis gevoeld heb tussen mensen die hetzelfde beogen. Mooie natuurfoto’s, maar voor mij dan liefst met een knipoog!

Reacties zijn gesloten.