Sandy Spaenhoven

In een wereld die voortdurend doordraait is het verlangen naar momenten van rust en verstilling groot. Als fotograaf trek ik daarom graag de natuur in. Naast het feit dat natuurfotografie de perfecte uitlaatklep vormt om even te ontsnappen aan de hectiek van alledag, is het een fantastisch middel om de schoonheid van de natuur op een telkens nieuwe, verrassende manier te ontdekken en in beeld te brengen.

Verwondering vormt de rode draad in mijn fotografie. Verwondering slaat toe wanneer ik mezelf even alleen op de wereld waan. Zoals op een mistige ochtend, wanneer de natuur stilletjes ontwaakt en het landschap baadt in een mystiek lichtspel. Verwondering is er ook tijdens het observeren en fotograferen van wildlife. Levende wezentjes – groot of klein – hebben altijd wel een verrassing in petto! Wachten op het onverwachte of streven naar die ultieme hartverwarmende foto… het zijn heerlijke kippenvelmomentjes! 

Een moment van verwondering resulteert vaak in een moment van verstilling. Vastgelegd in een beeld als getuige van mijn ervaring en gevoel. Met veel aandacht voor esthetiek en steeds met het grootste respect voor mijn onderwerp, waarbij de kracht volledig uitgaat van het decor zelf: de natuur in al haar schoonheid.

Website: www.sandyspaenhoven.com

Reacties zijn gesloten.